Blog

9 Comments

  1. lovingvama

    Nu, în această situaţie nicidecum nu voi vota împotriva lui Băsescu.
    Remus Cernea, în analiza lui, priveşte situaţia dintr-o singură parte a baricadei. Nu mă aşteptam la asta de la el.

  2. Alexandru Marin

    Noi, cei ce l-am sustinut pe Crin votam proiectul Johannis. Noi, cei ce l-am sustinut pe Crin realizam cui ii acordam votul nostru, dar alta cale nu e. Vot nul e vot pt. Basescu, in timp ce vot pt. Basescu e drumul spre daramare a oricarei institutiii democratice, e drumul spre manelizare si indobitocire continua, drum pe care Basescul l-a deschis de mult.

  3. vivi

    votez basescu pentru ca alta solutie nu exista.nu sunt nebuna sa-i dau votul meu papusii geoana sau omului fara cuvant antonescu.cat despre johannis,e foc de paie,trece repede

  4. lovingvama

    Am postat un comentariu (pertinent, zic eu) pe blogul lui Remus. Nu ştiu pe cine a deranjat atât de tare, dar nici până acum nu a fost aprobat.

    Să le fie ruşine celor care se ocupă de moderare.

  5. Andrei

    Ce l-ai sfatuit domne? Initial declarase ca nu ii va acorda votul de incredere niciunuia (care a fost o mutare buna) trebuia sa isi mentina neutralitatea…

  6. Antonio Momoc

    Andi, pe Remus îl mai sfătuieşte şi propria lui conştiinţă. Eu am scris despre turul II aici:
    Ascensiunea unui nomenclaturist şi Votul inutil.
    Am spus că pentru mine cei doi candidaţi (Băsescu şi Geoană) sunt la fel de răi şi nu pot să identific răul cel mai mic.

  7. Andrei

    Nasol… acum e prea tarziu, a scris ca il voteaza pe Geoana…

    Practic mi se pare identic cu ce zice bloggerul asta: http://mariuscruceru.ro/2009/11/30/decapitarea-partidului-national-liberal-o-sinucidere-politica-antonescu-si-groparul-de-serviciu-al-politicii-romanesti-basescu/

    Trebuia sa scrie ca nu voteaza cu nimeni…

  8. Antonio Momoc

    Draga Andrei,

    Când spui TREBUIA, te referi la ce trebuia sa scrie pentru a place cititorilor, sau TREBUIA pentru că tu crezi că e mai bine să nu votezi cu nimeni decât cu Traian Băsescu?

    Noi doi, tu şi eu, avem privilegiul de a nu face parte din niciun partid şi de privi jocul politic ca spectatori.

    Dar, ca om politic ai de exprimat o opţiune, trebuie să faci o alegere între două rele. Nu poţi fi spectator ca orice alt cetăţean… Noi doi, tu şi eu, ca simpli cetăţeni, putem sta pe bară, să comentăm de pe margine. Un politician trebuie să ia o decizie care presupune implicare, acţiune, vot.

    Din acest motiv cred că Remus a procedat corect. A ales între două rele şi a nominalizat răul cel mai mare: un nomenclaturist care a stat între 1988-1989 la Anvers, care în 1986 îi cânta osanale lui Ceauşescu de pe nava „Biruinţa”, pe care l-a prins Revoluţia în structurile guvernamentale ale M. Transporturilor în Guvernul Dăscălescu, se pretinde după 1990 mare luptător împotriva comunismului şi câştigă un al doilea mandat ca Preşedinte folosind acelaşi tertip.

    Celălat candidat: un prostănac care se dă de gol că se întâlneşte cu oameni de afaceri (moguli pe care îi frecventează mult mai abil şi nomenclaturistul Băsescu), care înainte de ’90 a fost un simplu membru PCR şi fiu de general de aramată (băiat de ofiţer este şi Băsescu, nu doar Geoană.)

    În vreme ce despre omul din spatele lui Geoană (despre Iliescu) ştim că a fost în CC, despre Traian Băsescu şi relaţia lui cu Securitatea ştim prea puţin. Ştim doar că Preşedintele reales pretinde că nu ar avea prieteni în Securitate (numele Silvian Ionescu îţi spune ceva?) şi că vezi-doamne e mare luptător după revoluţie împotriva comunismului, dar în anii 80 ai comunismului ceauşist se bucura de un trai îmbelşugat.

    Între un om care înjură la TV, urcă băut la volan, face jurnalişti „găozari” sau „ţigănci împuţite”, care nu explică cum de fetele sale au vile de sute de mii de euro şi care minte că el nu ar fi fost în structurile PCR înainte de ’89 în vreme ce cei din spatele celuilalt candidat ar fi fost, îl prefer pe prostănacul mai pu’in abil care s-a dat de gol.

    De aceea, logica răului cel mai mic pe care politicianul Remus Cernea a adoptat-o, era singura lui soluţie pentru turul II. Zilele şi lunile următoare de mandat Băsescu vor confirma sau nu afirmaţiile mele.

  9. Andrei

    Sunt de parere ca trebuia sa scrie pentru a place cititorilor…

    Dar tot ca om politic poate sa spuna ca au fost fraudate alegerile in primul tur , sa faca o petitzie ceva, sa iasa in strada (as fi iesit si eu cu el la faza asta) si sa o tina asa si in turul 2… o forma de protest … cum de altfel era si candidatura lui…

    In fine… mie mi se pare misto ce a scris Marius Cruceru pe blogu’ lui acolo.. Atat.

    Gata, ajunge cu politica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *