Tratament celulita cu laser

O altă metodă care a captat atenția în ultimii ani este îndepărtarea celulitei cu laser. Aceasta este o alternativă la care gravitează multe persoane, întrucât este non-invazivă și fără durere. Tratamentul laser a fost utilizat cu succes în îndepărtarea acneei, părului, tatuajelor și ridurilor, dar utilizarea sa în îndepărtarea celulitei este încă o revelație nouă. Totuși, trebuie să cunoașteți un lucru cu privire la îndepărtarea celulitei cu laser; nu funcționează.

Citeam aici ca nu există absolut nici o evidență că utilizarea laserului funcționează pentru a reduce celulita. Teoretic, este imposibil (dacă nu vreți să suferiți de efecte de durată). Există două tipuri de lasere utilizate în tratarea pielii umane, non-ablative (de nivel redus) și ablative (de nivel ridicat).

Laserele de nivel scăzut sunt utilizate pentru tratarea acneei și îndepărtarea tatuajelor, întrucât acționează asupra straturilor superficiale ale pielii. Celulita se află sub stratul subderm al pielii, adică stratul cel mai adânc. Aceste lasere de nivel redus nu au puterea necesară să pătrundă până la aceste straturi și, prin urmare, nu au nici un efect asupra celulitei.

Foto: http://plasticsurgerystuart.com/liposuction-body-contouring/cellulite-reduction-via-laser-liposuction/

Laserele de intensitate ridicată sunt foarte, foarte puternice. De fapt, sunt PREA puternice. Deși laserele sunt îndeajuns de puternice pentru a pătrunde până la subdermul unde poate fi găsită celulita, nu poate face acest lucru fără a afecta straturile pielii de deasupra subdermului. Tehnic, dacă puteți îndura durerea imensă, utilizarea acestui tip de laser ajută la “topirea” acumulărilor de grăsime care cauzează celulita, dar grăsimea topită nu va avea unde să se ducă, așa că va fi reabsorbită de celulele din apropiere, astfel neavând niciun efect asupra aspectului problemei. Datorită acestui lucru și a impactului asupra țesutului pielii, specialiștii nici nu se vor gândi să utilizeze lasere de intensitate ridicată, în acest caz.

De asemenea, terapia laser este extrem de scumpă, ajungând și la $1800 pentru cele 10-15 tratamente de care aveți nevoie pentru a obține “rezultate” vizibile. Nu există nici o soluție unică pentru celulită, iar aceste procese nu fac excepție. De fapt, aceste proceduri nu sunt soluții. Deși aceste metode au aplicațiile lor pentru alte afecțiuni, celulita nu este una dintre ele. Dacă încă doriți să aflați mai multe despre aceste metode, căutați sfatul unui profesionist cu o reputație bună, întrucât aceste decizii nu pot fi luate ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *