Albă ca Zăpada sau Partidul Verde?

In Studentesti by admin0 Comments

Remus Cernea a ales-o pe Albă ca Zăpada. Desigur, o metaforă pentru noua formaţiune pe care şi-ar dori să o înfiinţeze legal. Un demers imposibil (financiar vorbind, având în vedere resursele de care ştim că dispune), dar idealistul Remus ne-a obişnuit cu iniţiativele sale imposibile.

Decizia prietenului Remus vine pe fondul unor neînţelegeri valorice şi personale cu Partidul Verde asupra cărora nu aş vrea să insist. Ca strategie de comunicare şi de imagine, noua sa aventură comportă mult mai multe riscuri decât câştigurile electorale sperate.

Ştiam despre încercarea politică a lui Remus de a profita de discuţia din spaţiul public despre magica Albă ca Zăpada, declanşată de consilierii prezidenţiali. A pretinde că eşti fecioara preacurată, adică a accepta ceea ce alţii au aruncat ca momeală pe piaţa politică, înseamnă a înghiţi momeala şi a le face respectivilor jocul.

Adversari sau colegi din campanii electorale anterioare, oameni de comunicare politică şi ziarişti m-au întrebat dacă iniţiativă lui Remus este o glumă. Mai mulţi jurnalişti au zâmbit, probabil şi mai mulţi comentatori vor râde zilele următoare.

Sfatul meu de comunicare vizavi de recenta intenţie a lui Remus a fost permanent să nu se asocieze cu aşa-numitul Partid Albă ca Zăpada. Cum nu mi-a ascultat punctul de vedere, am întrerupt colaborarea. Dacă există un alt partid, de ce să nu exprimi foarte clar cum se numeşte formaţiunea, ce misiune şi ce program are?

Ca orice om politic român, Remus Cernea alege din sfaturile specialistului în comunicare şi transmite publicului doar ceea ce conştiinţa sau intuiţia îi dictează. În campania prezidenţială, comunicarea dintre noi doi a fost excelentă. Dar după rezultatul obţinut în alegeri şi după creşterea vizibilităţii sale, mai mulţi au încercat să îi devină prieteni şi sfătuitori. Unii au reuşit şi l-au convins că este mai bine pentru el să iasă acum din Partidul Verde, ba chiar să anunţe noul proiect cu titlul neinspirat de Albă ca Zăpada.

Îi doresc succes politicianului Remus Cernea. Dar le atrag atenţia celor care în pre-campanie l-au sfătuit să anunţe că „îşi va da foc” în faţa TVR, ca şi celor care l-au încurajat recent să anunţe apariţia Partidului Albă ca Zăpada că riscă să îl acopere de ridicol. Până când şi până unde vor merge, va decide doar Remus Cernea.

Leave a Comment