Masini de spalat rufe – tu cum le alegi?

Interesat de masini de spalat rufe? Tu cum le alegi? Care sunt cele mai importante aspecte pe care le iei in considerare atunci cand planuiesti sa faci astfel de achizii? Care sunt brandurile tale preferate? Daca nu ai idee care este raspunsul pentru niciuna dintre aceste intrebari, iti spunem noi. Dar sa o luam pe rand.  

Masini de spalat rufe – ce trebuie sa stii despre ele? 

In primul rand, o masina de spalat rufe pentru o locuinta moderna trebuie sa fie neaparat economica. Iar cand spunem acest lucru nu ne referim doar la consumul de energie electrica, ci si la consumul de apa. De foarte multe ori, cand vine vorba de masini de spalat rufe, utilizatorii se lasa pacaliti. Ei aleg produse care fac parte din clasa economica A+ sau A++, dar nu verifica atent si consumul de apa. Si astfel, ei reusesc sa plateasca mai putin la enegie, ceea ce e bine, insa, platesc destul de mult la factura de apa, ceea ce nu este deloc in regula. 

O alta idee importanta este legata de consumul de detergent. Indiferent ca este vorba de detergent lichid sau pudra, acesta este destul de costisitor, mai ales pentru familiile numeroase care sunt nevoite sa spele destul de mult (de 2-3 ori pe sapatamana). Insa, daca alegi o masina de spalat inteligenta, aceasta isi va face treaba bine, identificand rapid gradul de murdarie al rufelor, astfel incat sa stie exact cat sa consume. Iar daca este vorba de rufe cu adevarat murdare, este firesc ca masina sa consume mai mult. Daca este vorba, in schimb, de rufe care doar au nevoie de improspatare, aceasta va fi mai economica, din punct de vedere al designului. 

Si asta nu este tot. Cand spunem masini de spalat rufe, spunem programe bune. Iar printre acestea se numara unele speciale pentru tesaturi precum bumbacul, denimul, matasea, lana si altele. Daca este vorba de tesaturi din matase, stiti probabil cat de pretentioase sunt. Dar masinile de spalat inteligente isi fac treaba excelent. Ele curata aceste rufe, le improspateaza si le pastreaza intacte pentru a nu se rupe sau scamosa.  

Atentie la durata de viata a unei masini de spalat rufe. Daca aceasta nu este dotata cu sistem anticalcar, exista un risc destul de mare ca investitia sa nu fie una buna, iar ea sa se deterioreze intr-un timp scurt, chiar inainte de garantie. Drept urmare, trebuie sa fiti atenti si sa verificati totul. Inclusiv programul de autocuratare. Nu toate modelele dispun de un asfel de program, ceea ce il face pe utilizator sa munceasca mai mult.  

Referitor la pretul unei masini de spalat rufe, totul depinde de utilizator si buget. Cu cat acesta este mai generos, cu atat masina va fi mai performanta. Este firesc sa fie astfel. Insa, avand in vedere ca o masina de spalat se schimba destul de rar (cam o data la 10 ani), este important ca utilizatorul sa nu se zgarceasca, ci sa aleaga sa investeasca mai mult initial, pentru ca apoi sa se bucure de un produs bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *